Lunch, recept senare.

0-48b4e85c20be5217d5c86b3578748a14.png

Kolla varifrån!

Lunch, recept senare.


Min PM

Har en sån jävla bra karl hemma. Är hemma och tar hand om Alfred hela dagarna och när alfred sover så målar han. Han är så jäkla grym. Vet inte hur han orkar. Älskar dig babe, du är bäst.


Butiker jag önskar fanns i östersund

      


After Halloween


skor

satt och kollade lite på min egen blogg på skoinlägget.. Tror fan att jag har skorna på bild nr 2. Tycker dom känns bekanta. haha kanske ska ta och se över mina skor lite

Som sagt

om jag var rik, då skulle det stå en sån här snygging i mitt kök


Vinterskor

letar jag efter just nu.. Men det är rackars svårt, vill ju att dom både ska va snygga men även bra.  Har allt för många som bara är snygga men sen antingen halkiga, kalla eller sånna som tar in vatten. Hittade tre par på melba.se men jag törs inte riktigt beställa för det verkar som att alla är utan dragkedja och jag har hög vrist så då kan dom bli svår att få på, tål att tänkas på. Dom hade dock väldigt bra UGG skor typ fast med en ordentlig sula under så man slipper bli blöt om fötterna. Gillar dom svarta eller dom grå.


Marabou Vinter

Fick smaka en bit sån choklad på lunchen.. Den var rätt så god men det var för mycke nejlika i det hela. Sitter nu med nejliko smak i hela munnen. Tänker på mammas inlagda sill när det smakar så mycket nejlika tillsammans med peppar.. Om det hade varit mindre av den kryddan tror jag den hade varit kanon. För vem gillar inte Kanel, Kardemumma, Ingefära, och vanilj.


Tänk om man va rik

Jag önskar att jag hade råd att köpa den här sängen till Alfred. Det är först en spjälsäng och sen kan man göra en Junior säng av den. Är så jävla snygg men den kostar även ca 7000:-


Vilket pucko!

"Jag har bestämt mig för att säga upp mig. Skaffa hund också, nej de kan jag inte jag är allergisk.
Mot katter i och försig. haha"   Färjan Håkanäh, skit i de nu

Livar upp dagen med en till rolig bild på Alfred, han har nästan lika lång tunga som sin mamma.


BLÄÄÄ

Idag känns livet bajs, trist och blä vill mest bara dra nått gamalt över mig.
Försöker verkligen va positiv jämt men idag tror jag inte att jag orkar.


hoppas det här betyder att i morgon blir en kanon dag, annars blir jag arg

Mammas sötnos

Blir lite bilder på alfred nu för tiden eftersom jag jobbar hela dagarna.
Men för er som inte träffar han så ofta så kommer här lite bilder.
Och JA, han är fortfarande lika söt, om inte sötare :)

  


Dimman kommer närmare och närmare
ljusterapi?

Bristen på dagsljus under hösten och vintern orsakar trötthet hos 10-20 procent av vuxna människorna och 2-3 procent visar t o m symtom på depression. Forskarna kallar detta fenomen -som påverkar människornas humör och hälsa- mörkerdepression (också: höstdepression). Eller med lindrigare symtom: vintertrötthet orsakad av bristen på dagsljus.

Mörkerdepressionen räcker från hösten till vårvintern. I Skandinavien är symtomen svårast under den mörka tiden innan det ligger snö på marken.

Symtomen på mörkerdepression är ett ökat behov av sömn, en extrem trötthet, svårigheter att vakna på morgonen, stressbesvär, irritation, förändringar i aptiten med t ex ett ökat sug efter godsaker, viktförändringar, koncentrationsproblem, nedstämdhet och en påtagligt minskad arbetseffektivitet.

Symtomen kan lindras med effektiv ljusterapi som minskar mängden av melatonin i blodet. Ingen speciell dagsljuslampa är nödvändig, en bra ljusterapilampa som ger ett svalt vitt sken räcker till.


have2have

Såg dom här skona på have2have och blev rätt sugen. Inte så dyra heller.. Dock sjulle jag nog behöva nått rejälare egentligen. Igår var hade jag tagit ledig för att åka till stan med Melina och Ellen. Passade på att springa förbi lina också för färgning och klippning. Blev lite stressigt men jag han köpa nått att ha till linnet, en ögonskugga och sen storhandling på Willys. Nu är jag redo för Te supén!


just ja

man kanske ska ta och köpa lite fruktsoda så man kan blanda nån drink på lördag.


Tre par skor`?

Ett par sånna här skor vore perfekt som andra skor till te supén.. när jag börjar få ont i fötterna av dom andra och ska till och dansa.Det är dom här skona jag ska ha till att börja medfrågan är nu bara om det här vädret ska fortsätta för då kanske jag måste ha ett tredje par skor att gå dit och hem i..

Jag saknar mormor

Vill att hon ska finnas i lägenheten här på byn. Att jag ska kunna gå ner efter jobbet och säga hej. Att hon ska få se hur mycket alfred ha växt. Fan, det borde gå över tycker jag, som det gjorde med farmor och farfar efter ett tag. Är säkert för att det var mer väntat med dom, med mormor var det så oväntat. Det känns fortfarande lika overkligt och hemskt att mormor inte finns. Jag börjar fortfarande gråta om jag tänker på henne för länge. Mest blir jag nog arg också, varför hade hon inte kunnat fått stanna ett par år till? Nu när jag bor här i stugun hade vi kunnat ses mycket oftare. Mormor var nu när jag tänker efter en av mina bästa kompisar. Det kanske var bäst för henne såhär, hon var säkert väldigt ensam efter Vidar försvann. Hon ville nog att det skulle gå så fort som det gjorde inte ligga en massa på sjukhus.

Men det var inte bäst för mig, verkligen inte.


Du har lyssnat på Fyrvaktaren av Camilla läckberg

Har precis lyssnat klart och ja säger bara tänk jag förstod det!
Hade mina aningar redan tidigt i boken. Tråkigt att den är slut, nu måste man nog vänta länge innan hon hinner skriva en till bok. Förutom Harry Potter så är Camillas böcker dom bästa ja läst! Tummen upp, 5 av 5 toasters.

Konrads Kalasklister skriv opp det, fäster obönhörligt!

Konrads Kalasklister det är mer än ett klister, det är ett universalmedel!
Diska med Konrads Kalasklister och porslinet behöver aldrig diskas mer!
Mura med Konrads Kalasklister så får ni spränga huset med dynamit om ni vill riva det!
På vintern; sanda med Konrads Kalasklister och ni kommer inte ur fläcken!
Fodra hönerna med Konrads Kalasklister och ni får okrossbara ägg!
Kooonrads Kalaaasklisteeeer, det bääästa ääääääär!"

Kantarelltoppade färsbiffar med sallad

Igår testade jag tinas biffar som hon gjorde i sitt första cookalong program. Yummi Yummi

  

Nu jävlar ska jag bli kvitt tandvä

57f972fcae5dfe0578db3ccd8f52f72c.png

Kolla varifrån!

Nu jävlar ska jag bli kvitt tandvärken.


Pm och alfred byter däck tillsamma

0-33cf4af14871bf2749cc5c7c33a90313.png

Kolla varifrån!

Pm och alfred byter däck tillsammans.


Ylle

Idag har jag fastnat på Ingrids favorit sång sist vi va till Umeå..

Jag är ett litet ylle
bom sickabom sickabombombom
Med världens minsta nylle
bom sickabom sickabombombom
jag leker i min yllegrop
och yllar glada yllerop
ylle ylle ylle på er yllihop

Jag är så yllans liten
bom sickabom sickabombombom
fast inte i apiten
bom sickabom sickabombombom
jag käkar en massa yllegarn
och ett och annat ylleflarn
ylle ylle ylle på er yllebarn

jag bor här mitt på bystan
bom sickabom sickabombombom
bland alla ylle nystan
bom sickabom sickabombombom
har kryllar det av kryllingar
och alla deras bryllingar
ylle ylle ylle på er yllingar

nu kryper jag i sängen
bom sickabom sickabombombom
på mjuka ylle ängen
bom sickabom sickabombombom
en sömning ylle krumelur
bör ofta ta en yllelur
ylle ylle ylle på er ylledjur

vart är Alfred?

Den här bilden fick jag av PM härom dan..


Grattis

Petter som fyller 20år!
Fan va sjukt att lill Petter får gå på systemet idag!


Wallies

En liknande sida där det istället är väldigt fina wallies som man kan göra personliga med egen text är http://www.vimsadekor.se Har beställt den här till Alfreds rum, får se om den får sitta på dörren eller väggen.
Andra snygga är:

 

tavlor

Har hittat två bra sida där man kan beställa tavlor.  Eller man beställer en bild sen får man fixa ramen själv. Men dom var för himla fina :) Tror det blir några sånna till Alfreds rum. Man får välja färgerna själv och så kan man även skriva valfri text på bilden. http://www.isa.nu & http://www.idaform.se   

Blev speciellt förtjust i den här där man kan skriva in sin egen familj och ha på dörren..Talbok

Sitter lite på backoffice idag, är så jäkla förkyld så de funkar inte att sitta på telefon. Lyssnar på Luftslottet som sprängdes för fullt. Jag blir så jäkla effektiv när jag lyssnar på talbok.
Både längtar och bävar tills boken är slut, det är ju den sista Stieg Larsson så därför känns det ju tråkigt. Men bara jag blir klar med den här så ska jag lyssna på Fyrvaktaren - Camilla Läckberg. Har ju längtat hur länge som helst på att det ska komma en ny bok ifrån henne.

 

lurad?

Trodde jag hade blivit lurad när jag idag kikade på en enkrona jag fått.. såg väldigt skum ut.
Men tydligen är det nått Jublieum så finland har gjort en enkrona till oss?
1-kronans baksida har en specialprägling utarbetad av formgivaren Annie Winblad Jakubowski. Den avbildar symboliskt havet som förbindelselänk mellan Sverige och Finland. Runt myntets övre kant löper citatet ”DEN UNDERBARA SAGAN OM ETT LAND PÅ ANDRA SIDAN HAFVET”, hämtat ur Anton Rosells* bok ”Studentbesöket i Finland 1857”. Myntets framsida är oförändrad och visar kung Carl XVI Gustafs porträtt i profil. Formgivare är Ernst Nordin.


Myntet är tillverkat av Mint of Finland.

 


Outfit

Hittade denna läckerbit igår, tror det blir den på tesupén :)


RSS 2.0