En plan

börjar sakta ta form, men det är verkligen mycket att tänka på. Just nu funderar jag mycket på klänningen. Klänningen på bilden här nedanför är jag väldigt förtjust i dock vet jag inte om jag kan ha sådär smala band. Funderade på om man kanske ska sy upp en så den sitter perfekt också.. Gjorde ju de när jag skulle på bal i 9:an känns ju som att bröllop är lite mer speciellt.. tål att tänkas på!


bebis rör sig i magen

Eftersom det finns folk som inte har facebook (sara) Så lägger jag upp filmen på bebisen som puffar i min mage även här. Syns mest när jag andas men i början och slutet ser man att det är nån som puffar till där inne.
Sover jag?

Det känns som att jag fortfarande gör det faktiskt.. Sjuuuuukt trött, och har dessutom fått ont i halsen. Jag säger bara det, blir jag förkyld på det här då går jag i ide fram till förlossningen! Får hoppas att te och macka hjälper emot halsen, de övriga bekymren får vi hoppas att jag kan åtgärda när jag kommer hem från jobbet.

http://www.tantvarning.se/tant-test/


Alfred 3år!

Helt sjukt fort har tiden gått, tänk att det var 3 år sedan min lilla fis kom till världen. Känns som det var igår! Är så spännande och se den person han håller på att bli, tänk om 3år till då börjar han skolan. Det mest spännande framöver kommer såklart vara att bli storebror, tror att han kommer klara det galant. Min lilla bebis har blivit stor eller storliten som han själv säger. Eftersom stortjejerna på dagis säger att han inte är stor :)


T-R-Ö-T-T

Helt sjukt att man kan vara så trött som jag är idag. Börjar bli svårare och svårare att sova då det gör ont i princip hur jag än ligger. Sen har jag dåliga blodvärden så jag bör äta järntabletter. Men då gäller det att jag kommer ihåg dem också. Det är lite tjorvigt för man får inte ta dem på morgonen utan att äta något. Och sen ska man inte ta dem fören 2h efter att man ätit och 2h innan man sa äta igen. Det bästa vore nog om jag tog dem på kvällen, men då är det det där med minnet också :) Skärpning måste det bli med det.


Det är som det är det här med att vara gravid, sist var det faktiskt bara illamåendet i början som var jobbigt. Sen mådde jag bättre än i vanliga fall. Den här gången har jag mått illa första tredjedelen av graviditeten och när det gick över så började foglossningen. Men man vill som inte klaga, eller jag vill iallafall inte. Är otroligt tacksam över att jag ens kan få barn, känns taskigt emot de som inte kan att gå och klaga över nått så fint som att vara gravid. Men lite svårt är det när folk frågar hur det är, för jag är en sån som av ren reflex säger "jag mår jätte bra". Men just nu börjar det faktiskt bli rätt jobbigt, gör ont i princip vad jag än gör och jag känner mig som en 80 åring. Självklart kommer det vara värt det när man i slutet får belöningen men det är rätt tungt nu. Mycket man vill göra som kroppen helt enkelt inte tillåter en att göra. Men nu är det bara bita ihop de sista 40dagarna så kommer snart belöningen!


SKANDAL

Missade hollywoodfruar premiären igår, får bums ta igen det när jag kommer hem från jobbet.


Ja jag säger då de!

har jag börjat säga hela tiden. Inte nog med att jag rör mig som en åttiåring nu har jag börjat låta som en också. Så snälla säg åt mig på skarpen när jag lägger till det där jävla "ja jag säger då det"


soffaaa

Min handyman till karl föreslog att han kunde snickra en soffa till mig :) Vet inte när han ska ha tid med det men de låter som en bra idé. Har försökt fila på en bra ritning har kommit såhär långt..


En vanlig vit köksoffa!

Skulle jag vilja ha, utan förvaring bara en pinnig soffa. Verkar inte hitta någon begagnad så en ny skulle gå hur bra som helst. Den enda jag hittar kostar dock 4800kr. Det tycker jag är liiiite för dyrt. Kan nån säga mig vart man kan köpa en sån här soffa??


Saker jag längtar efter

  • Att köket ska bli klart
  • Laga ordentlig mat
  • Baka
  • Träffa bebisen
  • Att foglossningen ska gå över
  • Vara mammaledig
  • Äta brieost
  • Dricka lite alkohol :P

Bodys

Kikade på lite kläder på lindex sida, råkade kika in på baby avdelningen :) Tror jag har det mesta sedan sist så jag behöver nog inte köpa något men tusan va mycket fint de finns. Fick mig även att tänka på att snart kommer vi ha en sån där liten knodd hemma. Tycker kanske jag borde börja förstå det nu men när den är i magen förstår man inte riktigt att den ska komma ut.. Är ju inte allt för länge kvar nu faktiskt..


3 bra barn appar


Toca Doctor är Alfreds favorit app. Från början fick man hjälpa honom lite men nu klarar han av alla spelen helt själv. Det är 18 olika minispel i ett som är perfekta för barn från ca 2-2,5år skulle jag nog säga.
Pris
Lite Version: Gratis
Hela spelet: 7kr
Sound Touch Lite var tidigare Alfreds favoritapp, just nu hamnar den nog på andraplats. Här får man trycka på olika djur, fordon mm. då kommer olika bilder fram och så låter djuret/fordonet. Väldigt populär, funkar nog från ca 1år om inte tidigare.

Pris
Lite Version: Gratis
Utan annonser: 22kr (funkar lika bra med annonser)
Baby Piano, ett piano helt enkelt, som kan låta som djur eller som vanligt, ganska populärt. Funkar väldigt tidigt kanske typ 1år och uppåt.

Pris
Lite Version: Gratis
Utan annonser: 15kr (funkar lika bra med annonser)


Köket

Det mesta börjar falla på plats i köket nu, men det är fortfarande en del som ska fixas innan man kan börja använda det igen. Börjar bli sjukt less på att inte kunna laga ordentlig mat, blir som inte så inspirerad av att laga mat i en barack haha. Sitter och drömmer om vilka underverk jag kommer kunna skapa i nya köket när det är igång. Blir ännu mer sugen när jag kikade på några mat/bak bloggar.. Listar här mina 4 favorit mat/bak bloggar.


Söta saker
Matplatsen - Bloggfamiljen
Tre tjejer i köket
Kalasgott


Semestern

Framför allt har vi ju renoverat köket, kommer mer bilder på det senare nu när det börjar bli klart.
RSS 2.0