Kärlek


Christmas

Vi har ju en tradition att ha julknytis här hos oss innan jul! Klä granen och mysa! Kanske att det blir lite torrare än förra året nu när jag har bebis. Men jag tycker ändå att vi ska hålla på traditionen och ha middag även i år. Frågan är när och ifall det är nån som vill komma :)


Förskola vs. Dagis

Skämtosido, klart jag vet att det heter förskola och inte dagis. Men jag tycker att det är helt OK att säga dagis som smeknamn. På Alfreds förskola säger de flesta dagis, till och med fröknarna. Eller förresten man kanske inte får säga så heller, kanske måste säga pedagoger?

Seriöst har inte folk bättre saker för sig än att lägga anonyma kommentarer på folks bloggar om onödiga saker?


Dagis

Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis Dagis dagis dagis dagis dagis dagis dagis dagis


Alfreds Dagiskort

 

Tänk att jag och PM kan göra såhär fina barn :)

Tår

Kollar på Berg flyttar in och sitter och pillar med Franks fötter och tår. Är helt sjukt hur nånting kan vara så litet och mjukt. Stortån kanske är högst 1cm lång. Har ju som litegrann bestämt att det får räcka med 2 barn. Men när man sitter och myser såhär så vill man lixom inte att det ska vara sista gången :) Får försöka ta vara på den här tiden.


I tidningen idag


Godaste fiskpinnarna!

Fiskpinnar med ärtröra och citronsås

Ca 500g abborrfiléer
1 dl mjöl
2 ägg
2 msk dijonsenap
2 dl ströbröd
Salt, peppar
Olja

Ärtröra
1 rödlök
3 dl ärtor
3 msk grovsötsur senap

Citronsås
3 dl creme fraiche
1 citron, skalet
1/2 dl gräslök
Örtsalt

Gör så här: Koka potatis. Blanda senap och ägg, gör i ordning ett fat med mjöl och ett med ströbröd. Krydda dessa med salt och peppar. Blanda alla ingredienser till såsen, sen kan du börja steka. Doppa först filéerna i mjöl sedan ägget och sist ströbröd. Stek på medelvärme nån minut på varje sida. Stek med olja så blir de riktigt krispiga. När du stekt klart allt slänger du i hackad rödlök i pannan tillsammans med senap och ärtor stek tills det är varmt. Då är det klart att äta!


Grattis Ellen och Mathias!

Vilka sötisar! Längtar tills jag får träffa Ellen och Mathias nya familjemedlem Alex.
(snodde bilden från siljelin.blogg.se)


Tjälaknul

Tjälaknul (recept från alltommat.se)

Ingredienser:

Stor köttbit t.ex. Innanlår eller fransyska

Lag:
1 liter vatten
1 dl salt
0,5 dl rosépeppar
1 msk enbär, krossade
1 msk grönpepparkorn
1 msk svartpepparkorn
1 msk timjan
1 msk basilika
1 tsk dillfrö
2 tsk salvia, torkad
2 tsk rosmarin

Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader. Lägg köttbiten på ett galler med en långpanna under. Efter ca 2h har köttbiten tinat så pass att du kan sticka in stektermometern. Om det är älg så är köttet klart vid 70 grader. 75 om man inte vill ha nått rött. Det tar ca 10-12 timmar totalt. Koka då ihop alla ingredienser till lagen i 3-5 min. Lägg steken i en bunke och täck med lagen. Låt stå i ca 5-6h. Klärt!


Hur söt får man vara?


RSS 2.0