Thai-tillbehör

Gjorde thaigryta idag och bjöd mami och papi på. Ville ha något salladsaktigt till så jag googlade runt lite och hittade sedan på det här. Blev riktigt gott faktiskt.

Thaisallad
Ca 100g gröna bönor
1st rödlök
10 cocktailtomater

Dressing
2 msk japansk soja
2 msk fisksås
3 msk pressad lime
1 msk sesamolja
2 krm råsocker

Är inte helt säker på hur mycket bönor jag använde men lite lagom. Koka dessa så de blir al dente, häll på kallt vatten så de blir kalla. Strimla rödlök och hacka tomaterna. Blanda samman dressingens alla ingredienser och häll över salladen. Färdigt och riktigt gott!

Måste säga att det är retsamt att man inte kan välja kategorier på inläggen när man bloggar från appen.


Lika som bär

Hinner med ett tredje inlägg idag, jag i ett nötskal. Synd att man inte kan göra tidsinställda inlägg med blogg appen. Då hade jag kunnat låtsas som att jag bloggar ofta :) har iallafall lyckats göra en jämförelse mellan Alfred och Frank. Det är som jag trott, de är väldigt lika!

Alfred är till vänster och Frank till höger.



Söndagstvagning

Blev ett till inlägg idag, på mina nybadade grabbar :)


Frank the tank

Helena efterlyste lite fler bilder på Frank, så här kommer några. Allt går bra och vi mår bra hela familjen. Har lite smått börjar få in lite rutiner. Han har ätit vid 23 och sedan sovit till ca 04,30 4-5 dagar nu, vilket är super skönt. Annars äter han ungefär var tredje timme, som dom brukar. Börjar va lite mer vaken nu och han kollar lixom på en på riktigt nu och inte helt drömmande. Återkommer med fler lägesrapporter en annan dag :)


Digster

Jag buzzar för digster just nu! Det är en sida (finns också som app) som ordnar spellistor åt en. Jag har testat ett tag nu och tycker den är riktigt bra. Om ni anger koden "buzzador" på digster.se så får ni dessutom premium gratis! Testa vett ja!


Hej! Jag heter Frank, idag kl 11,10 kom ja...

img_1505 (MMS)

Hej! Jag heter Frank, idag kl 11,10 kom jag till världen. Jag vägde 4620g och var 54cm lång. Allt gick jätte bra, nu ligger jag mest och myser!


Do date

Verkar som att även denna dag flyter förbi utan att vi får träffa bebisen. Vill som bara ha det gjort!

När Alfred var i min mage hade jag knappt en enda förvärk så då var jag beredd på att jag mest troligt skulle gå över tiden, och då föddes han på dagen. Den här gången har jag haft förvärkar och allt möjligt ont långt innan, har därför trott att den skulle ha kommit ut nu.

Men men det är väl bara fortsätta vänta, förr eller senare kommer ju alla barn ut :)


Werners Flingsalt

Som ni vet så älskar jag att laga mat. Just nu har smartson.se ett test av Werners flingsalt som jag gärna skulle vilja testa. Om du också skulle vilja testa kan du gå in här
http://smartsontestpilot.se/wernersflingsalt/bli-testpilot/

Och ifall du vill läsa mer om saltet så finns mer information här: 
http://smartsontestpilot.se/wernersflingsalt/om-testprodukten/

Jag kommer självklart skriva mer om detta om jag kommer med i kampanjen.



Italiensk fylld fläskfilé

Var sugen på kött i helgen så igår testade jag ett recept på fylld fläskfilé från alltommat.se Blev riktigt bra, super gott faktiskt!



Ingredienser:
600 g fläskfilé
8 st Soltorkade tomater i olja
0.5 dl örter
3 skivor parmaskinka
150 g mozzarella
1 msk olja
salt, peppar
steksnöre

Enkel rödvinsås:
1 st scharlottenlök
1 st vitlöksklyfta
olivolja
svartpeppar
3 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk kalvfond
4 tsk maizenastärkelse
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Snitta filén längs med men inte ända igenom. Banka försiktigt ut filén. Låt tomaterna rinna av och hacka dem. Lägg tomater, finhackade örter och skinka på filén. Skiva mozzarellaost och fördela skivorna på skinkan.
2. Tryck till fyllningen och rulla ihop filén. Bind om med steksnöre eller fäst ihop med tandpetare.
3. Sås: Grovhacka schalottenlök och vitlök. Bryn dem och svartpeppar i olja. Häll på vin, vatten och kalvfond. Låt koka 5 min. Sila av löken, red av med lite majsstärkelse. Hit kan förberedas.
4. Bryn filén runt om i olivolja, salta och peppra under tiden. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor och servera med tillbehören.
Till detta gjorde jag en vanlig grönsallad, klyft potatis och en bea.

RSS 2.0