one can dream..


Buzzador - NAN Mjök

Just nu buzzar jag NAN juniormjölk!
Det är en måltidsdryck för mindre barn. Säg till om du vill ha en förpackning.


10 år!!

Idag har jag och den här snyggingen varit tillsammans i 10 år, TIO ÅR!!! Helt sjukt. Vad har vi åstakommit, tja 2 av dom bästa barnen i världen. Så jävla underbart är det. Älsar denna människa så sjukt mycket.
 

What to wear?


Äppelkaka

Testade en ny äppelkaka i helgen också. Den var lite som jag kan tänka mig att american apple pie är ungefär. Hittade den på matplatsen.  Blev riktigt god, men lite bökig att göra. Jag använde mig av bakplåtspapper när jag kavlade ut degen, blev lättare då.
 
 

Pajdeg:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 nypa salt
1 st ägg
1/2 msk vatten

Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
1 msk råsocker

Fyllning:
12 små eller 6 stora äpplen, gärna sura
1 st citron, saften
50 g smör
4 msk strösocker
2 tsk mald kanel
1 tsk malen ingefära

Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.

Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i 8 klyftor (görs snabbt och enkelt med en äppelklyftare, suverän grej!). Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och rör om ordentligt. Blanda äpplena med strösocker, kanel och ingefära. Stek i smöret fördelat över 2 omgångar. Stek dem ganska mjuka och låt svalna.

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra. Lägg den större degbiten på ett väl mjölat bakbord och kavla ut till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock. Rulla ut degen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.

 

 


Marinerad kyckling med tabouleh & yoghurtsås.

 
Eftersom vi skördade persilja i helgen så blev jag sugen på att göra tabouleh. Till det marinerade jag lite kyckling och gjorde en god yoghurtsås. Här kommer receptet:
 
Tabouleh:
2 dl okokt couscous
2,5 dl vatten
150g cocktailtomater
1 rödlök finhackad
1 citron pressad
2 msk olivolja
1,5 dl finhackadpersilja
0,5 tsk spiskummin
½ urkärnad tärnad gurka
salt efter smak
 
Blanda couscous med kryddorna och de hackade grönsakerna i en stor skål. Slå över det kalla vattnet, täck skålen med plastfilm och låt de hela svälla i kylen ca en timme, smaka eventuellt av med mer salt.
 
Marinaden:
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
1 citron, skalet
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
 
Lägg i innerkycklingsfileér och låt dessa ligga några timmar. Lägg ut på bakplåtspapper kör ca 10min i 200grader.
 
Yoghurtsås:
2sl turkisk yoghurt
1msl olivolja
1tsk honung
½ dl persilja eller mynta
salt & peppar
 
Blanda såsen och ät :)

Nytt namn


Vi har filat på nytt namn till vår hobbyverksamhet och har nu vi kommit fram till att det blir elve!
Gå gärna in och kika på vår uppdaterade sida. Vi har också lagt upp pannband nu, klicka på bilden för att komma till butiken.
 
 
 

 

Skördefest :)

I helgen har vi skördat lite i växthuset. Eftersom vi målat huset så slängde vi bara ner några frön i våras och hoppades på det bästa. Och det har faktiskt gått riktigt bra. Massor med persilja, dill, rödbetor, morötter, palsternackor, sockerärtor & sallad. Yummi Yummi!



 

Frank 11 månader

Samma bild igen men han är ju så söt där. Tänk att min lilla fis fyller 1 år om en månad. Helt sjukt är det, nu springer han runt mest hela tiden. Är bara när han vill nånstans riktigt snabbt eller är trött som han kryper. En riktig myskorv är han iallafall när han inte är galen och är över allt det vill säga :)

 



 


Helgen som varit


Helgen bjöd på lite blandat, fredagen blev en mysfredag med familjen. På lördag klev jag upp med barnen och tog det lugnt från morgonen. Åt lite frukost och sen bar det av till IKEA med Jenny. Supermysig dag med strosande och shoppande. På kvällen gick jag ner till Zalla som var hemma på strandvägen. Blev tjejkväll med vin och en massa gamla minnen. På Söndagen skruvade vi möbler och fixade på Alfreds rum. Han har ju önskat sig ett skrivbord där han kan pyssla så nu har vi gjort om lite. Sen på EM åkte jag och barnen till Mörtsjön på picnic med masaa och Zalla.Kikade lite på Staffan & Cilenes nya stuga, super mysigt. Tog en promenad och sen åkte vi hem och tog det lugnt. Marita tog lite bilder på kidsen uppe vid stugan. Hon är så duktig på att fota. Snodde med bilderna hit!  
 



RSS 2.0