Pulled Pork

Sedan Sara & Mikke lagade Pulled Pork så har jag varit sugen på att testa detta.
Såg sedan att matplatsen la ut ett recept på detta som jag tyckte verkade bra.
När jag sedan kollade på matTinas program i helgen så blev jag ännu mer inspirerad och gjorde igår slag i saken. Vaknade i morse av att det luktade så otroligt gott i hela huset att jag blev hungrig, smakade en bit i morse och kan säga att jag längtar hem till middagen ikväll :)

ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
En solo vitlök i klyftor
2 dl vatten + 3 msk oxfond
3 dl barbequesås
 

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 110 C i ca 9 h. Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.

 

Jag använde i stort sett matplatsens recept och Tinas temp & tid. Jag hade fläskkarré men missade att man kunde skippa fonden då. Blev skit gott men rätt flottigt så man kanske kan ta lite mindre fond för smakens skull nästa gång men jag tror inte man behöver något vatten. Tror vi ska äta detta ikväll med Tinas ingefärsrimmade gurka, rödlök och sallad i tortillabröd.


RSS 2.0