mumsig fisk

Igår åt vi superlättsam och supergod mat!
Därför vill jag dela med mig av receptet till er.
 

800 gram pangasiusfilé

2 st morrötter
4 st medelstora champinjoner
0,5 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
2 tsk kapris

Sås

1,5 st fiskbuljong

0,5 dl vatten
2 dl creme fraish/gräddfil
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl torrt vitt vin
0,5 st citron (saften)

Hacka purjolöken ganska grovt. Skiva champinjonerna och skala och hyvla moroten i långa remsor med osthyvel eller potatisskalare. Stek allt i stekpanna tillsammans med pressad vitlök i smöret tills allt är ganska mjukt. Salta en aning och peppra.

Lägg fisken (ska vara tinad och avrunnen) i en ungssäker form (ca 30x20 cm) och häll över grönsaksblandningen.

Värm upp vattnet (tex i micron) och lös upp fiskbuljongen i vattnet. Blanda buljongen med övriga blöta ingredienser och häll över fisken och grönsaksblandningen. Strö över kapris. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter. Servera med ris eller kokt potatis och en fräsch sallad tex ruccola eller spenatsallad. LCHF alternativ blomkålsris.

 


Kommentarer

Skriv nått skoj här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0