Cajungryta

Dagens middag blev cajungryta enkelt och gott. Till åt vi majs och ris.

 

Ingredienser

 

450 gram kycklingfilé

2 msk kinesisk soja

1 st hackad gul lök
2 st hackade vitlöksklyftor
1 msk margarin
1.5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1.5 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 st lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 dl visp-eller mellangrädde
3 st korvar tex chorizo
1 dl kräftstjärtar lr räkor

 

Instruktioner

 

1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda med soja och låt stå ca 15-20 minuter. Stek gul lök och vitlök mjuk i olja eller margarin. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med en kort stund. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten (kan uteslutas eller mindre mängd beror på hur tunn man vill ha grytan) och smulad buljongtärning.

 


2. Koka upp och lägg i soja-kycklingblandningen. Låt allt sjuda ca 15 minuter under lock.

 

3. Skiva och stek korven. Lägg i korven i grytan tillsammans med ½-1 dl grädde. Låt grytan koka upp. Dra krytan från värmen och strö över kräftstjärtar.


Kommentarer

Skriv nått skoj här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0