Tomatmarmelad, grön, med citron och ingefära

Blev många goda tomater i vårt växthus iår. Jag och Alfred satte några frön bara för skojs skull men de tog sig riktigt bra och blev en riktig djungel till slut. Solen räckte inte riktigt till på slutet så det blev en del gröna tomater kvar. Testade det här receptet från alltommat.
 


 
1kg Gröna tomater
3 Citroner (skalet)
20g Ingefära
500g Socker
Natriumbensoat
 

1. Skölj och skär tomaterna i små bitar. Blanda i en kastrull med rivet citronskal, ingefära och socker. Koka upp under lock och så fort det kokar tag bort locket och sänk värmen.
2. Låt koka sakta utan lock ca 1 1/2 timme till lagom konsistens.

3. Tillsätt natriumbensoat enligt anvisningarna på förpackningen. Häll upp varm marmelad på väl rengjorda varma glasburkar. Sätt på lock och låt svalna. Förvara marmeladen svalt.

 

Kommentarer
Postat av: Elin

Mumsigt det ser ut !
Tack för inbjudan till lördagen men Emma och Lars kommer upp från Uppsala så vi har fult upp.
Pusskram!

Svar: Det var synd :( får haka på nästa gång!
Evelina

2013-10-07 @ 22:35:47
URL: http://elinochelin.blogg.se

Skriv nått skoj här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0