Skor

Nu letar vi skor allesammans!
 
Vill ha ett par marinblå mocka skor med inte allt för hög klack.. typ nått sånt här!
 
 
 
 

-

Igår gjorde jag kalops och kokade lingonsylt, det är gott. 
 
 
Hej då

Beställt nya klänningar

Fick klänningarna jag beställt till mina tärnor, men dom var nånslags skämt storlekar. Medium satt bra på Ellen och hon är ju en liten plutt. Men det gjorde inte så mycket för nu har jag hittat snyggare klänningar som jag beställt. Wiiii
 
 

De bästa som finns

 Snabba frukostbullar utan jäst

Hittade det här superreceptet i fredags, superlätt och supergott bröd som är klart på 2min. Orginalreceptet hittade jag hos baksugen. Jag använde lite olika mjöl men man kan också köra bara på vetemjöl. Jag penslade mina bullar med vatten och strödde på sesamfrön.    
9 st

3 dl vetemjöl

1 dl grovt rågmjöl

1 dl grahamsmjöl

1 msk bakpulver

1/4 tsk salt

2 msk honung eller sirap

2½ dl vatten   


Gör så här:


1. Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt honung och vatten, rör om till en jämn deg.

3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten.  
4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Servera nybakade med smör och ost.  

   

 
   

 

Fiskviken

 
Igår drog vi till fiskviken, gungade, kollade på vattnet, gick i skogen och åt apelsin. 

morgonmys

 

helgen

Härlig helg mycket att göra. I lördags styrde jag, Jenny, Sofi och Jack kosan mot Sundsvall. Lämnade Jack hos mormor och drog iväg på birsta. Jenny lurade in oss i massor av affärer på birsta utan att köpa något själv. Men jag kunde såklart inte motstå, haha. Blev lite små shopping här och var. Bland annat tog jag även och köpte ett par skor på hööks. Supermysig dag hade vi, tog det lugnt och strosade runt. 
 
 

På söndagen hade Jenny bjudit in till ridning i stallet. Alfred var supersugen på att testa och hoppade upp på datte som att han aldrig gjort något annat. Datte var hur snäll som helst och Alfred styrde runt honom på ridbanan alldeles själv. Jag fick äran att testa Sofis häst lillan hon var rätt snäll hon också. Lite bångstyrig med en ovaning som mig men det gick bra :D

 
 
På kvällen blev det planeringsmöte inför fjälltripp till helgen. Och med tanke på hur kul vi hade på planeringsmötet så kommer det ju garanterat bli roligt. Nu hoppas vi bara på fint väder också. 

Gröt

Har varit duktig och börjat äta frukost hemma innan jag åker på jobbet. Har alltid haft problem med att äta direkt på morgonen. Helst vill jag vara vaken i typ 2h innan jag äter frukost. Men nu äter jag oftast gröt eller smoothie så jag slipper tugga utan bra svälja. Nu har jag faktiskt börja bli lite hungrig på morgonen till och med. Vill tipsa om kanonbra fiberhavregryn med vetekli i som jag använder för att göra gröt på morgonen. Tipsar om lite tillbehör också!
 
 
1 dl havregryn
2 dl vatten
micra 1min rör om micra 1min till.

blanda i 1msk phyllisfrön

½ dl frysta blåbär eller hallon
Toppa med kardemumma.
 
De frysta bären är perfekt om man har bråttom för då kyls gröten ner.
 
Något annat som är gott är:
Rivet Äpple
Kanel

I ÖP idag

Barnyoga gör att de har lättare att prata om känslor

Som båtar gungade de fram och tillbaka på havet när barnyogadagen arrangerades igår. Med glädjen i fokus fick de prova på meditation och avslappning.
– Det var skönt att koppla av, säger Silje Hägglund, 5 år, från Stugun. 

En av alla som provade på yoga var femåriga Silje Hägglund från Stugun. Hon säger att hon blev avkopplad och det tyckte hon om.

En av alla som provade på yoga var femåriga Silje Hägglund från Stugun. Hon säger att hon blev avkopplad och det tyckte hon om.Fotograf: Billy Abraha

Barn från föräldrakooperativet Åtegården i Stugun och föräldrakooperativet Litsongen befann sig i går i Östersund för att prova på yoga. De deltog därmed i projektet barnyogadagen, som handlar om att få unga att upptäcka yoga. Runt om i Sverige arrangerades barnyogaklasser, och en av de som deltog var femårige Alfred Jämtegård från Stugun.

– Jag tycker att det var roligt med meditationen och alla rörelser, säger han.

Även Silje Hägglund uppskattade aktiviteten.

– Vi fick koppla av och det var skönt, säger hon.

Åsa Halvarsson, som undervisar i yoga, tycker att det är viktigt att barn upptäcker den här typen av övningar.

– Jag tror att det kan hjälpa barn att hitta ett lugn i sig själva. Det är viktigt att de tar hand om sig och lär känna sig själva. Många äldre klarar inte av det och då slutar det med att man går in i väggen, säger hon.

Åsa Halvarsson vill se att man jobbar mycket mer med yoga inom skolan. Hon tycker att man i Sverige är betydligt sämre på det jämfört med exempelvis USA, där yoga inom skolan är väldigt vanligt.

– Det kommer att ske en förändring. Jag både tror och hoppas på det, säger hon.

Men på Föräldrakooperativet Åtegården används faktiskt yoga i pelagiskt syfte.

– Det handlar om olika andningsövningar och det gör att barnen blir lugna. Vi ser också att barnen får lättare att prata om känslor, säger förskoleläraren Birgitta Andersson.


Super Mario kalas

Igår var det äntligen dags för Alfreds kalas. I flera veckor har han räknat dagarna, frågat hur länge det är kvar och vilken dag det är. Det blev ett superlyckat kalas. 9 barn kanske är lite väl många men det märks faktiskt att de börjar bli äldre. Hittade lite lekporslin i Alfreds garderob i morse men annars var det inte mycket alls att städa. Vi han med att äta korv, leka snus på grått papper, tysta leken och dans stopp.

Efter det var det disco, tårta. Hade för första ggn gett mig på att göra egen dekorerad tårta. Blev som vanligt inte lika bra som i mitt huvud men fullt godkänt för att va första ggn. Gillade att jobba med sugar paste, riktigt smidigt.

Kalaset avslutades med uppskattad super mario skattjakt. De fick följa mynt med bilder på och hittade tillslut skattkistan med godispåsar i. Alfred var supernöjd, glad för både kalaset och paketen.


RSS 2.0