Marita 30 år!

Tänk att den här sexy-maman blivit 30år det kan man inte tro.
Grattis Marita!!
 
 
 
 
 

Grönsakssoppa med rostade grönsaker

Såg en film i helgen som hette Sagan om Desperaux där lagade en kock grönsakssoppa som verkade hur god som helst. Så efter den började jag googla lite om hittade det här receptet, jag la rostade även körsbärstomater och vitlök och la i. Den blev riktigt god och mustig, rekommenderas.

 
Grönsakssoppa med rostade grönsaker

2 Squash (eller en stor)
12 champinjoner
1 burk cocktail tomater
3 st vitlöksklyftor
 
2 st morötter
1 stjälk selleri
1 gullök
1 chilipeppar
1 burk krossade tomater
7 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 burk vita stora bönor.

1. Sätt ugnen på grillvärme. Dela squashen i kvartar på längden och tärna. Dela champinjonerna i kvartar. Fördela squashen och svampen på en ugnsplåt och ringla över olivolja och strö på salt. Blanda runt med händerna. Ta en annan form lägg i tomater, vitlök och olivolja.
2. Grilla squashen, svampen och tomaterna i 8-10 minuter (hur länge beror på din ugn, så håll koll!). Tärningarna ska bli bruna på sina ställen och krympa. Ställ sedan undan plåten - squashen och svampen ska inte i soppan förrän i slutet.
3. Skala och slanta morötterna. Hacka selleri, lök och vitlök. Dela chilifrukten, ta eventuellt ur kärnorna och finhacka. Fräs hacket i en gryta i rikligt med smör. Häll på krossade tomater, vatten och buljong och låt koka på låg värme i 10 minuter. Sila av och skölj bönorna och låt dem puttra med några minuter.
4. När morötterna är mjuka, lägg i den grillade squashen svampen och tomaterna (mosa vitlöken om du vill ha med den ockso). Nu ska soppan bara koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med hyvlad parmesan och ett gott bröd.

RSS 2.0